Op 4 augustus 2018 werd de afdeling "Chirurgie en Revalidatie voor Kleine Huisdieren" officieel het nieuwste onderdeel van de praktijk 'Het Bokt' in Peer. In het gebouw van de paardenkliniek waren nog enkele mooie ruimtes beschikbaar en die bleken uitermate geschikt voor een kleine, maar goed uitgeruste tweedelijnspraktijk chirurgie, orthopedie, neurochirurgie en revalidatie onder leiding van dr. Sonia Vande Paer.

 

De praktijk beschikt over een grote consultatieruimte, een operatiekamer uitgerust met gasanesthesie, moderne bewakingsapparatuur en een mobiel (digitaal) RX-toestel en een aparte ruimte voor hydrotherapie. Hoewel we de opnameduur van onze patiënten zo kort mogelijk proberen te houden, hebben we uiteraard ook enkele kennels die we, indien nodig, in grootte kunnen aanpassen. Daardoor kunnen we zowel voor de kleintjes als voor de allergrootsten een geschikte accommodatie voorzien, voor een dagopname of voor een langere revalidatieperiode.


Boven onze praktijk bevindt zich een appartement waar altijd één of twee dierenartsen van de paardenkliniek aanwezig zijn, dus ook 's nachts zijn patiënten nooit alleen.  

De sessies fysiotherapie of sporttraining worden uitgevoerd in de consultatieruimte, de hydroruimte of het ruime grasveldje naast de praktijk. Naast het hydrobad beschikken we over verschillende andere fysiotherapeutische modaliteiten, zoals laser, elektrostimulatie, 'Pulsed Elektromagnetic Field'-therapie en talloze attributen voor therapeutische oefeningen.  

Praktijk Chirurgie en Revalidatie Kleine Huisdieren